Limba Română

„Limba este întâiul mare poem al unui popor” (Lucian Blaga)

Cunoaștem,
Aventura,
ReCunoaștem
Taina creației …
Eu sunt EroUl!

A CUNOAȘTE și A ne RECUNOAȘTE printr-o carte … mai este posibil azi? În dificila confruntare pagină – touchscreen, se poate redescoperi o modalitate atractivă de a ne apropria universul cărții. E chiar așa de simplu? Da, în fiecare carte pot fi EU sau TU. Aici, acolo, pretutindeni … în labirintul paginilor, TU – CITITORUL, vei regăsi un EROU care își recunoaște slăbiciunile, care se regăsește prin aventuri unice și care cunoaște MEREU bucuria de a fi un EU învingător!

În plus, dacă ne gândim că pentru toate popoarele, nivelul de stăpânire a limbii proprii și gradul de utilizare a acesteia reprezintă un etalon în privința nivelului cultural, ne putem explica, o dată în plus, de ce este atât de necesară lectura în limba maternă și cunoașterea acesteia la un nivel superior. Iar literatura are darul de le a dezvolta elevilor imaginația și gustul pentru frumos.

Iată de ce studierea limbii și literaturii române are o însemnătate extraodinară pentru formarea tinerilor, pentru evoluţia lor intelectuală și chiar pentru activitatea lor socială în viitor.

Profesori coordonatori

  • Prof. Bandici Emanuela, Școala Gimnazială Mihai Eminescu” Alba Iulia

  • Prof. Barbu Adriana, Colegiul Național Avram Iancu” Câmpeni

  • Prof. But Georgeta, Colegiul Național Lucian Blaga” Sebeș

  • Prof. Dulău Alina, Școala Gimnazială Toma Cocișiu” Blaj

  • Prof. Mărcuș Corneliu, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

  • Prof. Țuculete Marinela, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia