Limba Germană

Importanţa învăţării limbii germane nu mai trebuie demonstrată, aceasta fiind deseori cheia spre succes și cunoaștere a multor generaţii de elevi romȃni.

Pornind de la revelaţia pe care o poţi simţi atunci cȃnd «îţi permiţi » să citești  în original operele marilor filosofi ai umanităţii  Friedrich Nietzsche, Arthur Schopenhauer sau Immanuel Kant, ale geniilor creaţiei precum J.W. von Goethe, Thomas Mann sau ale inegalabilei Herta Müller, și pȃnă la bucuria de a te lăsa încȃntat de notele sublime ale lui Bach, Beethoven, Schumann sau Strauss, trebuie să faci cunoștinţă cu limba germană. 

În altă ordine de idei, tot limba lui Schiller este cheia care facilitează accesul în companiile de top ale Germaniei, reprezentate cu succes nu doar în judeţul Alba, ci în toată Romȃnia. Cu siguranţă  sunt suficiente motive să-ţi dorești să fii parte a familiei  cunoscătorilor acestei limbi.

Ca în orice domeniu, atunci cȃnd dorim să ne perfecţionăm este nevoie de multă muncă, perseverenţă și motivaţie, limba germană fiind o floare unică, cu ţepi foarte mari. Odată ce te ocupi de ea suficient, o îngrijești și o cultivi în cele mai bune condiţii, ea îţi va oferi foarte mari satisfacţii și te va «învălui cu parfumul ei lingvistic».

În contextul actual al globalizării, progresul înregistrat în domeniile știinţei și cercetării este strȃns legat de cunoașterea limbii germane.

J.W. von Goethe afirma : «Wie viele Sprachen du sprichst, sooft mal bist du Mensch!”, un imbold semnificativ de luat în seamă pentru fiecare dintre noi!