Arte

Prin arta omul angajează un dialog permanent cu realul în primă instanță și irealul și nevăzutul în a doua instanță, cu aceea parte a conștiinței, a intelectului, a sensibilității și a puterii creatoare. Comunicarea prin artă presupune un flux de informații între două sau mai multe părți, fiind necesară existența unui conținut informațional și a unor modalități de a-l transmite, pentru a ajunge la receptor prin prisma culorii, a sunetului, a unor simboluri și semne purtatoare de sens ș.a.m.d.

Arte

Limbajul artistic ascunde în complexitatea sa simboluri, semnificații și metafore adresate nemijlocit sensibilității și gândirii, pentru a căror clasificare este nevoie de o gândire și o capacitate de discernământ, imposibil de a fi formulate în afara unui proces de inițiere și studiu. O parte din acest proces se regșsește în activitatea din cadrul Centrului, activitate care e menită să puna bazele insușirii ,,vocabularului artisttic”, a elementelor de comunicare și expresie artistică.

L

Nucleu intern

L

Nucleul extern

L

Mantaua internă

L

Mantaua externă

Profesori coordonatori

  • Profesori coordonatori:

    Prof. Rus Daniela, Liceul de Arte “Regina Maria” Alba Iulia

    Prof. Kusztos Noemi, Palatul Copiilor Alba Iulia

 

Există întotdeauna ceva nou pentru cercetare în geografie: noi state sunt create, zone populate, dezastre naturale, schimbări climatic. Având capacitatea de a analiza geografic, putem să înțelegem lumea în care trăim. Geografia este o disciplină fascinantă care combină cunoașterea multor domenii pentru a ajuta oamenii de știință și cercetătorii să înțeleagă această planetă uimitoare.

Studierea cursurilor de geografie, citirea cărților geografice și, desigur, explorarea diferitelor site-uri de specialitate sunt modalități excelente de a învăța. Puteți crește nivelul de cunoaștere geografică a locurilor din întreaga lume prin obținerea unui atlas bun, cum ar fi Atlasul mondial al lui Goode, și îl puteți folosi pentru a căuta locuri necunoscute ori de câte ori le întâlniți în timp ce citiți sau vizionați știrile.

Citirea cărților de călătorie și a cărților istorice pot contribui, de asemenea, la îmbunătățirea cunoștințelor geografice și de înțelegere a lumii. În plus, GIS (Geographic Information Systems) a devenit popular în multe discipline diferite și nu doar în geografie. Oportunitățile de carieră ale geografilor cu abilități tehnice, în special în domeniul GIS, sunt excelente și ar trebui să continue să crească.