Biologie

Biologia este știința vieții

Apărute înaintea scrisului, cunoștințele biologice au rezolvat de-a lungul timpului multe aspecte ale practicii umane din agricultură, medicină și diferite industrii.

Biologia reprezintă un complex de științe care studiază lumea vie, studiul acesteia ajutând oamenii să înțeleagă diversitatea formelor de viață, originea, structura, funcțiile și răspândirea organismelor, precum și modul în care acestea interacționează în biosferă.

Importanța biologiei în viața oamenilor devine conștientă atunci când vine vorba despre sănătate, nutriție sau alegerea condițiilor optime de viață. Informațiile biologice ne ajută să rezolvăm problema conservării și îmbunătățirii condițiilor de viață de pe planetă.

Studiind biologia în cadrul Centrului de Excelență Alba veți putea aprofunda noțiunile  legate de structura și funcționarea organismelor, veți învăța să vă raportați la mediul de viață, să vă dezvoltați curiozitatea, spiritul de observație, receptivitatea și grija față de sănătatea proprie și a mediului înconjurător. Alegând să studiați aprofundat și consecvent cunoștințele în acest domeniu, ați ales să urcați într-o corabie care să vă ducă spre reușite, spre lucruri mărețe. Este nevoie de răbdare, de energie, de disciplină, de dorință de autoperfecționare și multă încredere în voi și în ceea ce doriți să faceți. Dar, țineți minte că noi ”nu putem direcționa vântul, dar putem ajusta pânzele”.

Profesori coordonatori

  • Prof. Todoran Simona

 Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia