Sărbătoarea primăverii” – un eveniment cultural organizat de Centrul Județean de Excelență Alba
          Vineri, 10 mai, de la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc spectacolul „Sărbătoarea primăverii”. Organizat de către Centrul Județean de Excelență Alba, alături de Asociația E.Club Rotary Arieșeni Alpin, evenimentul cultural a avut ca principal scop strângerea de fonduri pentru premierea elevilor din cadrul Centrului, care în acest an școlar au obținut rezultate foarte bune la olimpiade și concursuri școlare. Partenerii organizatorilor au fost Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.
Spectacolul, prezentat de doamna profesoară Teodora Zărnescu Craiu, de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, a avut mai multe părți, astfel încât spectatorii să se bucure de o varietate de momente artistice. Mai întâi au urcat pe scenă elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia care, într-un regal muzical denumit sugestiv „Fascinația muzicii”, au delectat audiența cu momente de muzică instrumentală, corală și populară. A urmat un moment artistic susținut de elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, care au prezentat o piesă de teatru, o adaptare modernă după „Un pedagog de școală nouă” de I. L. Caragiale. „Frumusețea tradiției”, un moment artistic susținut de grupul vocal tradițional al Palatului Copiilor Alba Iulia, a încheiat partea artistică a spectacolului. La final s-a realizat o o licitație pentru achiziția de tablouri realizate de artista Teodora Lazăr și o tombolă cu premii oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia, constând în biciclete și rucsacuri echipate pentru ieșirea în natură.
Ne bucură faptul că am mai adăugat un punct important pe lista evenimentelor «marca CJEx Alba» și suntem extrem de bucuroși că sala de spectacol a fost plină, acest fapt dovedind interesul crescut pe care îl generează evenimentele noastre în rândul elevilor, profesorilor, părinților, dar nu numai. S-au aflat alături de noi oameni din mediul de afaceri din oraș, dar și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, în frunte cu domnul primar Gabriel Pleșa. Tuturor le adresăm multe mulțumiri. Fără ajutorul dânșilor ne-ar fi fost mult mai greu să reușim ceea ce am realizat. Bucuria de pe fețele copiilor, atât cei de pe scenă, cât și cei din sală, ne stimulează și ne obligă să ne gândim deja la o a doua ediție, anul viitor. Mulțumiri speciale se îndreaptă către părinții din comitetul de organizare, un grup de oameni inimoși, care de la începutul acestui an ne sunt alături și ne sprijină. Toată această muncă pe care am făcut-o împreună dovedește faptul că atunci când colaborarea școală – familie – autorități publice – comunitate locală este una eficientă, elevii, ca principali beneficiari ai educației, au numai de câștigat. Pentru viitor ne dorim să continuăm să mergem din bine în mai bine, pe acest drum foarte greu, dar cu realizări profesionale și, mai ales, sufletești, care uneori nici nu se pot descrie în cuvinte.