Rezultate remarcabile obținute de elevii de la Centrul Județean de Excelență Alba la concursurile și olimpiadele școlare

În perioada februarie – martie a.c. au avut loc etapele locale și județene la diferite olimpiade și concursuri, iar mulți elevi din județul Alba au obținut rezultate bune și foarte bune. Unii dintre acești elevi urmează și activitățile de pregătire desfășurate la grupele de studiu din cadrul Centrului Județean de Excelență Alba.

Centrul Județean de Excelență Alba încurajează elevii să participe la diverse olimpiade și concursuri, iar eforturile lor, de obicei, sunt răsplătite cu rezultate pe măsură. Și există destule exemple de rezultate bune și foarte bune obținute la fazele județene ale olimpiadelor desfășurate în prima parte a anului.

Elevii Centrului au participat în ultima perioadă la olimpiade la următoarele discipline: limba și literatura română, limba franceză, limba engleză, limba germană, limba italină, limba spaniolă, muzică, istorie, religie, științe sociale, geografie, matematică, chimie, fizică, pregătire sportivă teoretică. De asemenea, au fost numeroși elevi care au participat la diverse concursuri: Concursul Național de Competență „COMPER”, Olimpiada interdisciplinară „Cultură și spiritualitate românească”, Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Național „Cangurul”, Concursul Național „Olimpiada Micilor Istorici Nicolae Iorga”, Concursul Național „Istorie și Societate în Dimensiune Virtuală”, Concursul „Cultură și civilizație în România”, Concursul „Biserica, locaș de închinare”, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, Concursul Național de Geografie ,,Terra – Mica Olimpiadă de Geografie”, Concursul Național de Geografie ,,Geomondis”, Concursul Național ,,Euroquiz”, Concursul „Business Plan”, Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, Olimpiada Națională de Creativitate Științifică, Concursul de Chimie „Lazăr Edeleanu” ș.a. La acestea se adaugă participarea la încă peste 20 de concursuri naționale și internaționale care nu au fost organizate de Ministerul Educației, ci de diverse instituții și asociații din țară și străinătate.

La toate aceste olimpiade și concursuri, cumulat, din punct de vedere cantitativ, elevii de la Centrul Județean de Excelență Alba au obținut un număr de 62 de premii I, 42 de premii II, 27 de premii III și 33 de mențiuni, pe lângă alte numeroase premii speciale. În lunile aprilie și mai vor avea loc etapele naționale la majoritatea olimpiadelor și concursurilor la care elevii de la Centrul Județean de Excelență Alba s-au calificat.