PUNCT FINAL ÎN PROIECTUL ,,FASCINAȚIA SPORTULUI – SPORTUL ȘI STILUL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS”
            Vineri, 5 aprilie, la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia s-a finalizat proiectul ,,Fascinația sportului – sportul și stilul de viață sănătos”, proiect – concurs aflat la a doua ediție, în care Centrul Județean de Excelență Alba, a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia. Concursul a fost cuprins în calendarul activităților educative județene din anul școlar 2023 – 2024 al Inspectoratului Școlar Județean Alba, iar câștigătorii au primit premii din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia. Pornind de la vechiul dicton ,,Mens sana in corpore sano”, proiectul – concurs ,,Fascinația sportului – Sportul și stilul de viață sănătos” a fost lansat pentru a răspunde unei nevoi importante pe care o au elevii: aceea de a-și dezvolta educația pentru sănătate. Într-o societate în care fumatul, consumul de droguri, sau alte obiceiuri nocive sunt tot mai răspândite în rândul elevilor, un astfel de proiect educațional și-a propus să contribuie la creşterea gradului de implicare a tinerilor în comunităţile din care provin, prin transmiterea informaţiilor despre importanța sportului și a unui stil de viață sănătos, contribuind în mod real la binele fiecăruia şi la binele comunităţii.
În faza finală a concursului au ajuns echipe de câte 2 elevi provenind de la 7 de unități de învățământ, din 3 județe. Este vorba de: Centrul Județean de Excelență Alba, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Colegiul Tehnic Apulum” Alba Iulia, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj Napoca, Colegiul Agricol Traian Săvulescu” Târgu Mureș. Conform punctajelor finale, primele trei locuri au fost obținute de echipajele de la: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj Napoca (locul I),  Centrul Județean de Excelență Alba (locul II),  Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (locul III). Echipajul de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a obținut mențiune, iar ceilalți elevi au primit diplome de participare.
Mulțumin doamnei profesoare Daniela Matieca, directorul Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia pentru că și în acest an ne-a fost gazdă și, de asemenea mulțumirile noastre se îndreaptă către Primăria Municipiului Alba Iulia și către domnul primar Gabriel Pleșa care, și de această dată, a reprezentat acel susținător financiar atât de necesar pentru a duce un proiect la bun sfârșit. Dovadă este și faptul că evenimentul a fost unul reușit. S-a muncit serios la organizare, pornind de la scrierea proiectului, popularizarea lui, găsirea finanțării pentru premii și până la desfășurarea etapei finale a competiției. Elevii au trecut prin două etape de concurs, prima constând în realizarea unui referat științific pe tema concursului, iar cea de a doua într-o competiție deschisă cu întrebări din domeniul sportului și biologiei. Participarea a fost una care a întrecut așteptările, competiția a fost foarte strânsă, iar materialele realizate au fost foarte bune, fapt pentru care vor fi incluse într-un volum cu ISBN pe care Centrul Județean de Excelență Alba îl va publica în această vară. Le adresăm felicitări elevilor, dar și profesorilor coordonatori, și pe toți îi așteptăm să participe și la alte concursuri, pe care Centrul Județean de Excelență Alba le va mai organiza.