MESAJ LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

Dragi elevi, stimați profesori, stimați părinți,

Începutul unui nou an școlar este atât un moment inaugural, cât și unul plin de emoție, când retrăim bucuria revederii, după o vacanţă binemeritată, dar și investim speranțe, gândindu-ne să avem un an școlar cu rezultate frumoase, iar la momentul bilanțului, să avem motive de bucurie. În anul școlar trecut am traversat împreună perioade faste, dar și unele perioade mai dificile.

Suntem acum la începutul unui nou drum și cu toții ne dorim, evident, ca la finalul lui să atingem obiectivele pe care ni le propunem. Sunt sigur că, la fel ca și până acum, vom fi împreună pe acest drum, în efortul comun de a dezvolta un cadru cât mai propice pentru performanță în educație.

La Centrul Județean de Excelență Alba ne propunem să dezvoltăm caractere puternice, astfel încât elevii să aibă cât mai multă încredere în capacitățile lor, să fie receptivi față de ideea de nou în cunoaștere și să valorizeze nevoia educației permanenate pentru ei, ca indivizi. Iar pentru aceasta parteneriatul comunitate locală – școală – profesor – elev – părinte trebuie să fie funcțional până la capăt, cu toți actorii implicați în măsura în care este nevoie.

Așadar, dragi elevi, și pentru acest an școlar fixați-vă obiective cât mai ridicate, dar realiste, și munciți în mod constant pentru a le atinge. Părinții voștri sigur vă susțin moral pentru a atinge acele obiective, iar profesorii care vă îndrumă sunt mereu dispuși să vă ajute să dați obstacolele la o parte din drumul spre succes.

Vă doresc tuturor multă sănătate, putere de muncă și un an școlar foarte bun!

Prof. Adrian SIMION,

Director Centrul Județean de Excelență Alba