La Alba Iulia a avut loc prima ediție a proiectului “Fascinația sportului”

Centrul Județean de Excelență Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia au organizat un interesant concurs de cultură generală pe teme sportive. Concursul denumit “Fascinația sportului” a reprezentat punctul final din proiectul cu același nume, proiect realizat de către cele trei instituții partenere în perioada februarie – mai 2023.

În finala desfășurată la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia luni, 15 mai, s-au aflat față în față 4 echipe, formate din câte 2 elevi coordonați de un profesor și provenind de la următoarele insituții de învățământ: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj Napoca, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Centrul Județean de Excelență Alba, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia. De altfel, aceasta a fost și ordinea la finalul concursului, conform punctajelor obținute la întrebările formulate de către comisia de concurs.

La final, profesorul Adrian Simion, directorul Centrului Județean de Excelență Alba a declarat: „Competiția a fost strânsă, iar elevii au dovedit foarte bune cunoștințe despre istoria sportului, despre sportivi de succes ș.a.m.d. Sperăm ca anul viitor participarea să fie și mai numeroasă. Mulțumesc doamnei director Daniela Mateica pentru găzduirea, aici, la Liceul cu Program Sportiv a concursului, dar și colegei noastre, doamna profesoară Alina Muntean, care a fost, ca să spun așa, «inima» echipei de organizare. Mulțumesc, de asemenea, Consiliului Județean Alba care ne-a susținut din punct de vedere material pentru a oferi premii elevilor. Le adresăm felicitări elevilor și-i așteptăm cu drag că participe și la proiectele viitoare pe care le vom avea la Centrul Județean de Excelență Alba”.

„A fost o plăcere și o onoare pentru noi să găzduim această primă ediție a acestui interesant concurs. Cred că este de datoria noastră, ca liceu sportiv, să ne implicăm în astfel de proiecte și, prin participare, să cinstim memoria atât a marilor sportivi ai lumii și ai țării, cât și a fostului nostru director, Nicușor Marcu, al cărui spirit îl simțim mereu alături de noi. Îi felicit și eu pe toți participanții și-i așteptăm și la anul, la o nouă ediție”, a adăugat și directorul Liceului cu Program Sportiv, doamna profesoară Daniela Mateica.