Profesorii de la Centrul Județean de Excelență Alba au participat la o no conferință regională din programul Școala încrederii

În acest week-end, la Cluj Napoca, s-a desfășurat o nouă Conferință Regională a Încrederii, eveniment important din cadrul programului „Școala încrederii”. La eveniment s-au desfășurat seminarii interesante, cu teme importante pentru educația din România în perioadă actuală, precum: colaborarea între profesori și părinți, importanța abordărilor restaurative, mentalitatea deschisă în educație, exemple de bune practici în relațiile între școală și comunitate etc. Conferința s-a bucurat de o participare numeroasă, la eveniment asistând directori de unități de învățământ și profesori din toată țara, printre care și cadre didactice de la Centrul Județean de Excelență Alba, împreună cu directorul instituției, prof. Adrian Simion.

Noi, la Centrul Județean de Excelență Alba considerăm că perfecționarea continuă este o necesitate pentru orice cadru didactic. Pentru noi, ca instituție, implicarea într-un astfel de program este o oportunitate foarte bună, pentru că, pe lângă pregătirea academică a elevilor noștri, ne interesează să punem accent, ori de câte ori este posibil, pe latura psiho-emoțională a actului de educație. Profesorii din cadrul CJEx Alba încearcă să se perfecționeze cât mai mult, pentru a putea oferi elevilor modele și oportunități de dezvoltare personală cât mai potrivite pentru ceea ce ei înșiși simt că este bine pentru ei.