MESAJ LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

          Dragi elevi, stimați profesori, stimați părinți,

Ne aflăm la startul unui an școlar nou, iar momentul acesta este atât un moment de sărbătoare, dar și o posibilitate nouă de a dovedi că suntem pe drumul cel bun, că putem mai mult. Sunt sigur că instituția noastră are în față, în noul an școlar, noi reușite ale elevilor și profesorilor care-i îndrumă. Dar în spatele oricărui succes stă întotdeauna o muncă asiduă și încrederea în capacitatea proprie de reușită.
Iată de ce la Centrul Județean de Excelență Alba punem mare accent pe muncă și pe încredere. Ne dorim să fim o școală a încrederii: a încrederii că munca susținută este o soluție pentru a atinge performanța, a încrederii că a munci împreună, a munci în echipă, este o bază solidă a performanței, a încrederii că orice drum dificil este un drum al învățării, care te duce la performanță.
Ca urmare, dragi elevi, vă îndemnăm să conștientizaţi importanţa educaţiei continue, iar prin muncă, voință și perseverență să vă atingeți obiectivele. Și, de asemenea, să aveţi convingerea că educația vă pregăteşte pentru viaţă, punând în valoare întregul vostru potențial.
Stimaţi colegi, intrăm cu credinţă şi speranţă în noul an școlar, pe care ni-l dorim mai bun și cu multe realizări frumoase. Meritați mulțumiri pentru tot ceea ce ați făcut până acum și încurajări și susținere pentru ceea ce v-ați propus pe mai departe.
Stimați părinți vă suntem recunoscători pentru susținerea de până acum și contăm pe aceeași susținere și în contiunare. Și să nu uitaţi: “Copiii dumneavoastră sunt şi copiii noştri!”. Și, ca atare, suntem împreună responsabili pentru viitorul lor, pentru că noi credem că parteneriatul școală – profesor – elev – părinte trebuie să fie funcțional până la capăt.
Ştim cu toţii că educaţia este unul dintre elementele esențiale pentru formarea caracterelor puternice. Așa că nu ne rămâne decât să continuăm împreună pe drumul învățării și al performanței în educație.
Vă doresc sănătate, înţelepciune, putere de muncă şi cât mai multe reuşite în acest an şcolar!

Prof. Adrian SIMION,
Director Centrul Județean de Excelență Alba